achtergrond deel.png

"De komende jaren zal succes vooral afhangen hoe flexibel en weerbaar je businessmodel is in een steeds sneller veranderende wereld."

Ton Foks - Oprichter Prospektr.

Welkom bij Prospektr, een jonge organisatie voor moderne bedrijven. Wij helpen zzp'ers, mkb en overheid met een praktische en ondernemende methodiek om snel te kunnen groeien. Groeien in zowel kennis, kunde en kwaliteit.

Prospektr is ontstaan vanuit onze eigen ervaringen in het ondernemerschap. Op verschillende gebieden hebben we vaak de wereld proberen te veranderen met innovatieve producten in voor ons nieuwe markten. Met veel succes en minstens vijf keer zo veel falen.

In onze reizen zochten we altijd naar goede handvatten om meer grip te krijgen op alle onzekerheid die bij het laten groeien van een bedrijf komt kijken. Wij vonden deze handvatten uiteindelijk in de methodiek van Eric Ries en Steve Brand. Een wetenschappelijke  methode gebaseerd op nuchter verstand, met focus op ondernemerschap en het voordurend blijven innoveren van je businessmodel.

Naast het runnen van onze eigen bedrijven begonnen we advies te geven aan bevriende ondernemers met behulp van de door ons zo bewierookte methodiek. Niet lang daarna volgde ineens vragen vanuit het mkb en ook overheid. Ze vroegen ons om eens mee te denken over een diverse reeks uitdagingen en hulp bij het maken van zinvolle plannen van aanpak. 

Het bleek dat deze manier om wetenschappelijk maar nuchter naar een businessmodel te kijken, de onzinnigheid van meerjarenplannen los te laten én stoppen met handelen op basis van aannames enorm aansloeg. We brachten organisaties en hun teams met onze aanpak 'van onderbuik naar bovenkamer'.

Belangrijker nog, deze trajecten gaven ons zoveel energie. Ondernemers en teams hun "eureka-momentjes" zien beleven dat het af en toe bedrijven helpen naar fulltime ging. Prospektr was geboren.

Nu zo een 50 organisaties en ondernemers verder hebben wij de methodiek verfijnd. We hebben hem breed toepasbaar gemaakt voor elke organisatie of ondernemer die op zoek is naar een manier om gestructureerd te kunnen groeien, zinvol bezig wilt zijn met innoveren én daarnaast uitgedaagd wilt worden om continue het beste uit zijn businessmodel te halen.

 

We zijn en blijven ondernemers, en houden dus van een kop koffie met een goed gesprek over hoe we elkaar kunnen helpen. Neem dus vooral vrijblijvend contact met ons op, vertel ons over de uitdagingen die er nu liggen en de visie die jij hebt voor je onderneming. Wij delen graag hoe wij het zouden aanpakken.

achtergrond deel.png

©2021 Prospektr. | Groei en Innovatie